معاملات فارکس و بانک های مرکزی

  • abbas rafiei
  • 2023-10-11
  • بدون دیدگاه

سیاست های پولی به عنوان اقدامات انجام شده توسط یک بانک مرکزی برای تنظیم عرضه ارز خود تعریف می شود.

بانک های مرکزی نیز سپرده های ارزی را به عنوان نوعی دارایی نگهداری می کنند و حجم این ذخایر نشان دهنده توانایی یک کشور در پرداخت بدهی های خارجی خود است و به اعتبار کلی آنها کمک می کند.

در گذشته، هنگامی که استاندارد طلا وجود داشت، ذخایر با طلا نگهداری می شد (یعنی پشتوانه مالی بانک های مرکزی اغلب شامل طلا بوده).

جایگاه دولت ها و بانک های مرکزی در فارکس

جایگاه دولت ها و بانک های مرکزی در فارکس

اما امروزه ارز های معتبری در دنیا هستند که بانک ها از آن ها به عنوان ذخایر خود استفاده می کنند. همانطور که تصور می کنید دلار آمریکا، یورو، فرانک سوئیس و ین ژاپن ارز هایی است که توسط بانک های مرکزی استفاده می شود.

این وظیفه بانک های مرکزی است که اقتصاد خود را به روشی پایدار اداره کنند. به همین ترتیب آنها باید از طریق سیاست های ارزی، عرضه پول را تنظیم کنند.

بانک های مرکزی برای جلوگیری از هر گونه اثر تورمی و یا تقویت رشد اقتصادی اقدام به معاملات در بازار آزاد ارز می کنند.

در زمان رکود اقتصادی یا بحران مالی، بانک های مرکزی برای کاهش نرخ بهره، دست به خرید گسترده دارایی می زنند.

اگرچه این کار همیشه کارساز نیست، اما علت انجام چنین کاری این است که وقتی پایه پولی افزایش می یابد، ارز بیشتری در اختیار بانک های خصوصی و موسسات قرار می گیرد که این خود منجر به افزایش اعتبار می شود که در نتیجه شاهد افزایش نرخ ها در داخل اقتصاد داخلی یک کشور هستیم.

از طرف دیگر تورم می تواند به شکل دیگری رخ نشان دهد، معمولاً پس از یک دوره طولانی رشد اقتصادی، بانک های مرکزی وارد عمل می شوند و اقدامات انقباضی را انجام دهند.( بالا بردن نرخ بهره بانکی)

با افزایش نرخ بهره، پول کمیاب شده و اعتبار شروع به کاهش می کند. مشاغل و اشخاص برایشان سخت تر است که بتوانند پول خود را بگیرند. این امر باعث کندی اقتصاد می شود و به همین ترتیب کنترل بر روی یک فضای تورمی اعمال می شود.

به عنوان یک معامله گر فارکس، مهم است که مراقب انتشارات اخبار اقتصادی و سخنرانی های بانک های مرکزی باشید. تقویم اقتصادی مناسب برای همه معامله گران مهم است، صرف نظر از اینکه شما با استفاده از تحلیل بنیادی یا تجزیه و تحلیل نمودار(فنی) معاملات خود را انجام می دهید.

مثال سیاست های پولی

برای نشان دادن این مسئله با یک مثال، بیایید نگاهی به بانک ژاپن و برخی از اقدامات آنها برای ادامه رقابت در تجارت جهانی بیندازیم. بانک ژاپن تلاش می کند ارزش ین ژاپن را پایین نگه دارد تا صادرات در سراسر جهان ارتقا دهد.

دولت ژاپن با کاهش ارزش ین می تواند اطمینان حاصل کند که صادرات آنها برای سایر نقاط جهان همچنان جذاب باشد و به همین ترتیب محصولات تولید شده در ژاپن به پیشرفت اقتصاد ژاپن کمک کند.

این کاهش ارزش پول در اقتصاد می تواند منجر به رکود اقتصادی و افزایش نرخ بیکاری شود. این مثالی است از اینکه چرا سیاست بانک مرکزی و اقداماتی که انجام می دهد برای ثبات مالی یک کشور بسیار مهم است

عمده ترین بانک های مرکزی در سراسر جهان

بانک مرکزی اروپا
FOMCبیش از 85 درصد کل معاملات ارزی با دلار آمریکا انجام می شود. شکی نیست که دلار آمریکا پر فروش ترین ارز در جهان است. فدرال رزرو با نفوذترین بانک مرکزی در جهان شناخته می شود و تغییرات نرخ بهره توسط فدرال رزرو ایالات متحده تأثیر قابل توجهی بر سایر ارزهای جهان دارد. فدرال رزرو دارای یک بخش است، یعنی کمیته بازار آزاد فدرال(FOMC) که وظیفه تصمیم گیری در مورد نرخ بهره را بر عهده دارد.
FOMC سالانه هشت بار جلسه می گذارد و همانطور که می توانید تصور کنید، تصمیمات گرفته شده توسط FOMC به دقت توسط سرمایه گذاران و بازرگانان داخلی و خارجی آمریکا بررسی می شود.
BOEاز نظر بسیاری، بانک انگلیس یکی از توانمندترین بانک های مرکزی است. هدف اصلی BOE حفظ ثبات پولی و مالی است. هدف BOE حفظ تورم در هدف 2٪ در سال است.
بانک مرکزی انگلیس کمیته ای به نام کمیته سیاست های پولی دارد که مسئولیت تنظیم سیاست های پولی را بر عهده دارد. کمیته سیاست های پولی از 9 عضو کل تشکیل شده است.
ECBعلامت بانک مرکزی اروپا(ECB) یورو است. بانک مرکزی اروپا پس از ایجاد EURO در سال 1998 تشکیل شد.
نقش بانک مرکزی اروپا تصمیم گیری در مورد سیاست های پولی و ایجاد ثبات قیمت است. کمیته ای که مسئول اصلی این امر است به عنوان شورای حاکم شناخته می شود.
شورای حاکم از 6 عضو هیئت مدیره بانک مرکزی اروپا تشکیل شده است و شامل تمام روسای بانکهای مرکزی ملی کشورهایی است که اتحادیه اروپا را تشکیل می دهند.
بانک مرکزی اروپا چندین بار در ماه تشکیل جلسه می دهد، اما فقط در 11 بار از این زمان ها، سیاست پولی را در صورت لزوم تغییر می دهد.
RBNZتصمیمات سیاست پولی بانک رزرو نیوزلند در اختیار رئیس کل بانک مرکزی است. برخلاف سایر بانکهای مرکزی که در مورد آنها بحث کردیم، RBNZ کمیته رسمی سیاست پولی ندارد. در عوض، فرماندار قدرت انحصاری تصمیمات سیاست پولی را دارد.
هدف RBNZ تورم 1.5٪ در سال است. یکی از معیارهای اصلی تورم، شاخص قیمت مصرف کننده است و بنابراین این یک شاخص اقتصادی است که هم بازرگانان اصلی و هم معامله گران فنی باید آن را زیر نظر بگیرند.
SNBبانک سوئیس دارای یک کمیته پولی نسبتاً کوچک بوده که متشکل از 3 فرد اصلی است. SNB تا آنجا که تصمیمات مربوط به نرخ بهره گرفته می شود محافظه کارانه عمل می کند. کمیته پول بانک ملی سوئیس هر سه ماه یکبار تشکیل جلسه می دهد.
BOJکمیته سیاست های پولی بانک ژاپن از فرماندار BOJ، دو معاون فرماندار و 6 عضو دیگر تشکیل شده است. از آنجا که اقتصاد ژاپن وابستگی زیادی به صادرات دارد، یکی از مهمترین نگرانیهای کمیته BOJ اطمینان از ین نسبتاً ضعیف است (ارزش پایین ین).
BOJ برای اطمینان از این هدف در بازار آزاد کاملاً فعال است. بانک ژاپن به طور معمول یک یا دو بار در ماه تشکیل جلسه می دهد.
BOCکمیته پولی بانک کانادا مسئول تصمیمات نرخ، به عنوان شورای حاکم شناخته می شود. متشکل از رئیس بانک کانادا ، یک معاون ارشد و چهار معاون است. BOC هدف تورم را بین یک تا 3 درصد در سال تعیین کرده است و تاکنون در تحقق این هدف طی 15 سال گذشته موفق بوده است.
RBAبانک مرکزی معروف به RBA دارای کمیته سیاست های پولی متشکل از فرماندار RBA، معاون فرماندار، دبیر خزانه داری و شش عضو دیگر است که توسط دولت استرالیا منصوب شده اند.
RBA نرخ تورم سالیانه بین 2 تا 3 درصد را دارد.
این کمیته یازده بار در سال برای بحث و تصمیم گیری در مورد سیاست های پولی جلسه می گذارد

درک اهداف بانک های مرکزی در سراسر جهان، به معامله گران کمک می کند تا حرکت دراز مدت یک ارز را ارزیابی کنند. دانستن اینکه اهداف تورم برای هر بانک مرکزی چیست و نرخ تورم فعلی در آن کشورها کجاست، بینش ارزشمندی را درباره حرکت بالقوه قیمت فراهم می کند.

همانطور که بحث شد، بانکهای مرکزی نقشی اساسی در سلامت اقتصادی کشورهای متبوع خود دارند. آنها نقش های زیادی از جمله نظارت بر سیستم پولی و اطمینان از رقابت جهانی و کنترل نرخ بهره، تورم و عرضه کلی ارز خود دارند.

بانکهای مرکزی ابزارهای بسیاری در اختیار دارند تا اطمینان حاصل کنند که اهداف نهایی آنها برآورده می شود، از جمله مشارکت در بازار آزاد و مداخلات. تصمیماتی که بانک های مرکزی می گیرند تأثیرات گسترده ای دارد و از این رو مهم است که تمام معامله گران به اقداماتی که انجام می دهند توجه زیادی داشته باشند.

[kkstarratings force]
برچسب ها:   |   دسته: فارکس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *